kersen-chocolade cakejes
ingrediënten

voor 12 cakejes

  • 175 gram boter
  • 100 gram gehakte pure chocolade of chocolate-chips
  • 36 ontpitte verse kersen of uitgelekte kersen uit een pot
  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 40 gram bloem
  • 4 eiwitten
  • cupcake-vorm voor 12 cakejes
  • boter om in te vetten
  • poedersuiker voor decoratie
bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht 175°C) en vet de cupcake-vorm in of leg er papieren vormpjes in.
Smelt de boter en laat deze afkoelen.

Mix het amandelmeel, de suiker en de bloem in een kom.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf.
Voeg vervolgens de gesmolten boter en de chocolade bij het beslag en spatel als laatste de stijfgeklopte eiwitten erdoor.

Verdeel het beslag over de vormpjes en leg bovenop ieder cakeje 3 kersen. Bak de cakejes vervolgens in ongeveer 30 minuten af in de voorverwarmde oven.

Laat[ de cakejes eerst 10 minuten afkoelen in de vorm, verplaatst ze daarna naar een rooster om ze volledig te laten afkoelen.

Decoreer de kersen chocolade cakejes eventueel met wat poedersuiker.


 Bereidingstijd: 45 minuten

Uit: Lekker Tafelen door Samantha (met eigen variatie).

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *