ingrediënten
- 1 chorizoworst in blokjes gesneden
- 250 gram kipdijfilet
- 2 uien gesnipperd
- 4 stengels bleekselderij in schijfjes of 1 stronk paksoi in stukken gesneden
- 1 rode peper zonder zaad in ringen gesneden
- 1 bakje Tasty Tom tomaten in kwarten gesneden
- 300 gram witte rijst
- 500 ml kippenbouillon (van poeder of tablet)
- 2 el peterselie fijngehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 200 sperziebonen (gebroken uit diepvries)
- evt. rode en/of gele paprika in stukken gesneden
- olie
bereiding
Kip in blokjes snijden en meng deze door de paprikapoeder en cayennepeper.
Bak eerst de chorizo ca. 3 minuten in een braadpan en schep de blokjes uit de pan, bak in het vet de kippenblokjes rondom bruin in ca. 3 minuten. Schep ook deze uit de pan en bewaar apart.
In rest van het braadvet de uitjes, bleekselderij (en evt. paprika) en rode peper ca. 2 minuten bakken.
Chorizo, tomatenstukken en rijst erdoor scheppen en 1 – 2 minuten zachtjes bakken.
Bouillon erbij schenken, boontjes toevoegen en het geheel afgedekt in 20 minuten gaarkoken.
Voeg na ca. 10 minuten de kip toe.
Serveren met peterselie.
Bereiding: ca. 1 uur
Variatie op recept AH, Merle, Mieke