ingrediënten
  • 1 chorizoworst in blokjes gesneden
  • 250 gram kipdijfilet
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 stengels bleekselderij in schijfjes of 1 stronk paksoi in stukken gesneden
  • 1 rode peper zonder zaad in ringen gesneden
  • 1 bakje Tasty Tom tomaten in kwarten gesneden
  • 300 gram witte rijst
  • 500 ml kippenbouillon (van poeder of tablet)
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 200 sperziebonen (gebroken uit diepvries)
  • evt. rode en/of gele paprika in stukken gesneden
  • olie
bereiding

Kip in blokjes snijden en meng deze door de paprikapoeder en cayennepeper.
Bak eerst de chorizo ca. 3 minuten in een braadpan en schep de blokjes uit de pan, bak in het vet de kippenblokjes rondom bruin in ca. 3 minuten. Schep ook deze uit de pan en bewaar apart.
In rest van het braadvet de uitjes, bleekselderij (en evt. paprika) en rode peper ca. 2 minuten bakken.
Chorizo, tomatenstukken en rijst erdoor scheppen en 1 – 2 minuten zachtjes bakken.
Bouillon erbij schenken, boontjes toevoegen en het geheel afgedekt in 20 minuten gaarkoken.
Voeg na ca. 10 minuten de kip toe.
Serveren met peterselie.

Bereiding: ca. 1 uur
Variatie op recept AH, Merle, Mieke

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *