ingrediënten
- 150 gram erwten (diepvries)
- 750 ml heldere kippenbouillon
- 1 ui
- 2 el olie
- 250 gram risottorijst
- zout, peper
- 100 gram lente-uitjes
- 250 gram peultjes
- 75 gram zure room
- 125 gram geitenkaas
- 500 gram hoh gehakt
- 2 el paneermeel
- 1 el olie
- 1 ui
- 1 ei
Risotto:
Erwten in 250 ml bouillon ca. 2 minuten koken, pureren.
1 ui snipperen, in 2 el olie fruiten.
Rijst toevoegen, mee fruiten.
Beetje bij beetje 500 ml bouillon toevoegen. De volgende portie pas toevoegen als de rijst het vocht heeft opgenomen.
Erwtenpuree toevoegen.
Totale kooktijd 30-35 minuten.
Met zout en peper op smaak brengen.
Lente-uitjes in ringen, peultjes in strepen snijden.
Peultjes in gezouten water ca. 2 minuten koken. Afgieten.
Zure room en 25 gram geitenkaas mengen.
Samen met de peultjes en de lente-uitjes door de rijst scheppen.
100 gram geitenkaas in stukjes verdelen en de rijst hiermee garneren.
Gehaktschijven:
1 ui snipperen en met gehakt, paneermeel en ei mengen.
Uit het gehaktmengsel 8 platte schijven vormen.
In 1 el olie aan elke kant ca. 4 minuten braden.
Bereidingstijd: ca. 1 uur
Uit: RezeptePur 07/2013
N.B. Bij de foto een gebakken Pangasiusfilet met zout, peper en paprikapoeder mild, was ook een goede combinatie met de risotto.