ingrediënten
- 4 kalkoenschnitzels (of kipfilet)
- 2 el olie
- 1 courgette
- 3 stelen basilicum
- zout, peper
- 500 gram gezeefde tomaten
- 1-2 el donkere balsamicoazijn
- 1 snufje suiker
- 2-3 tomaten
- 200 gram mozzarella light
- olie voor de vorm
- aluminiumfolie
bereiding
Vlees schoonmaken en overdwars doorsnijden.
1 el olie in een pan verhitten en hierin het vlees in ongeveer 4-5 minuten bruin bakken.
Courgette wassen en schoonmaken, in 5 mm dikke plakken snijden.
Basilicum wassen en blaadjes van de steel halen. 4 Blaadjes voor garnering apart houden.
De overige in zeer smalle reepjes snijden.
Het vlees met peper en zout bestrooien, uit de pan nemen en in aluminiumfolie bewaren.
1 el olie in het braadvet verhitten, hierin de courgette in ongeveer 3 minuten bakken, regelmatig keren. Met peper en zout bestrooien en uit de pan nemen.
De gezeefde tomaten met de balsamicoazijn in de pan ca. 3 minuten verhitten. De saus op smaak brengen met zout, peper en een snufje suiker. De gesneden basilicum toevoegen.
Tomaten wassen en in plakken snijden.
Het vlees, courgette en tomaten in een ingevette ovenschaal leggen.
Hierover de tomatensaus schenken.
De mozzarella in schijven er bovenop verdelen.
In een voorverwarmde oven (E. 200°C/Hete lucht 175°C) ca. 10 minuten gratineren.
Garneren met de overige basilicumblaadjes.
Bereidingstijd: ca. 35 minuten
Uit: Tina Koch[&]BackIdeen 07/2011