ingrediënten
- 75 gram boter
- 6 eieren (M)
- 125 gram + 3 el suiker
- 1 snufje zout
- 150 gram bloem
- 1 tl (met kop) bakpoeder
- 6 el + een beetje cacaopoeder
- 2 pakjes slagroomversteviger
- 800 ml + 150 ml slagroom
- 50 ml rum
- 1 blik kersenvlaaivulling
- bakpapier
bereiding
Boter smelten. Eieren scheiden. Eiwit stijf kloppen onder toevoegen van 125 gram suiker en het snufje zout. Eigeel er een voor een doorroeren.
Bloem, bakpoeder en 2 el cacaopoeder mengen, zeven boven de eiercreme en er doorheen spatelen.
De vloeibare boter erdoor roeren.
Een springvorm van 26 cm Ø met bakpapier beleggen en hierin de crème uitstrijken.
In een voorverwarmde oven (E. 175 °C/Hete lucht 150°C) 20-25 minuten bakken.
Af laten koelen in de vorm.
De slagroomversteviger, 4 el cacaopoeder en 3 el suiker mengen.
800 ml slagroom stijf kloppen, het cacaomengsel daarbij geleidelijk doseren en mee kloppen. Rum erdoor doen.
De bodem uit de vorm halen en in 3 gelijke plakken snijden. De helft van de kersen en 1/3 van de chocoroom op de onderste plak glad strijken, de tweede plak erop leggen en hierop de de rest van de kersen en weer 1/3 van de chocoroom erop strijken. De derde plak erbovenop en met de rest van de chocoroom bestrijken, ook de zijkanten.
De taart minstens 1 uur koud wegzetten.
150 gram slagroom stijf kloppen (evt. met een beetje suiker). In een spuitzak met ster-tuit doen en mooie toefjes op de taart spuiten. Beetje cacaopoeder over de taart zeven.
U kunt de toefjes evt. nog versieren met een kers of chocolaatje.
Bereidingstijd: 1¼ uur
Uit: Rezepte Pur 12/2010