ingrediënten
- 75 gram extra pure chocolade in stukjes
- 1,5 dl melk
- 175 gram zachte, ongezouten boter
- 250 lichte rietsuiker
- 3 eieren
- 250 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 75 ml room
voor vulling en garnering:
- 60 ml frambozengelei
- 1 portie chocolade-ganache (zie onder)
- blaadjes pure en witte chocolade (zie onder)
bereiding
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Vet 2 springvormen van 22 cm Ø in en bedek ze met bakpapier.
Smelt de chocolade met de melk op laag vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
Klop de boter met de suiker licht en schuimig.
Voeg de eieren een voor een toe en klop goed.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven dit mengsel en spatel ze er voorzichtig door.
Roer het chocolademengsel erdoor totdat u een gladde massa hebt.
Verdeel het beslag over de springvormen.
Bak de taarten 30-35 minuten tot ze gerezen zijn en stevig aanvoelen.
Laat ze even in de vormen afkoelen en stort ze op taartroosters.
Strijk de frambozengelei op de ene taart en leg de andere erop.
Strijk de chocolade-ganache uit over de boven- en zijkant en maak er met een mes mooie figuren in.
Leg de taart op een schaal en garneer met de blaadjes.
Recept ganache:
225 gram pure chocolade in stukjes
250 ml slagroom
Smelt de chocolade au bain-marie in de room.
Giet de massa in een kom, laat iets afkoelen en klop dan door, totdat hij stevig wordt.
Blaadjes:
Smelt puren en witte couverture en bestrijk hiermee stevige, schoongewassen en drooggewreven blaadjes. Laat afkoelen en pel voorzichtig het blad eraf.
Uit: de Chocolade bijbel