champignon-mango-salade
ingrediënten
  • 1 kleine ui
  • 800 gr kleine champignons
  • 1-2 knoflookteentjes
  • 100 gr mager gerookte spekblokjes
  • 3 el olie
  • zout, peper
  • ½ tl gedroogde tijm
  • 7-8 el azijn (bv kruidenazijn)
  • ½ tl bouillonpoeder
  • 4-5 el olijfolie
  • 2 middelgrote rijpe mango’s
  • 2 kroppen sla van verschillende kleuren (Little gem is heerlijk knapperig)
bereiding

De ui schillen en in partjes snijden. Champignons schoonmaken. Knoflook persen.
Olie in een pan verhitten. Spek daarin uitbakken en eruit nemen. Champignons in het hete vet in 2 porties goudbruin bakken. Tot slot knoflook toevoegen, kort meebakken, met zout, peper en tijm kruiden. Het spek toevoegen en met azijn en 100 ml water blussen. Bouillonpoeder erdoorheen roeren. De olijfolie erdoor mengen en de uien erdoorheen doen. Laten afkoelen.
Mango’s schillen. Het vruchtvlees van de pit snijden en in blokjes snijden. Sla schoonmaken, wassen en laten uitdruipen. In stukken snijden. Mango en sla door de champignons scheppen. Nogmaals proeven en evt. kruiden met zout en peper.

Bereidingstijd: ca. 50 minuten

Uit: Tina Koch & Back-Ideen 08/2008

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *