De caesarsalade is genoemd naar Caesar Cardini (1896-1956), een hotel- en restauranteigenaar en chef-kok van Italiaanse afkomst, die in San Diego woonde en in Tijuana in Mexico werkte. De salade werd naar hem vernoemd (de naam heeft dus niets te maken met Julius Caesar).

ingrediënten

  • ½ krop ijsbergsla
  • ½ komkommer
  • 2 tomaten of meerdere kleine
  • uitje
  • lente-uitjes
  • 1 kipfilet in blokjes gesneden
  • magere spekblokjes
  • pijnboompitten
  • croutons
  • 250 pasta (bv penne)
  • ½ flesje Ceasar-sla-dressing (AH)
bereiding
  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Bak in een platte koekenpan de spekjes uit. Doe ze daarna op een bord waarop je 2 velletjes keukenrol papier hebt gelegd om het overtollige vet te absorberen.
    Bak de kipfilet in dezelfde koekenpan en kruid ze met zout, peper en paprikapoeder.
    Doe deze als ze klaar zijn in een grote slakom.
    Dan in dezelfde pan een klein scheutje olie schenken en de pijnboompitjes roosteren.
    Laat deze ook even uitlekken op een keukenrol-papiertje.
  3. Snijdt de sla, de komkommer, de ui en de tomaten in stukjes. Voeg dit, samen met de spekjes en de pijnboompitjes toe aan de kipfilet. Als laatste de nog iets warme pasta en roer alles door elkaar.
    Bestrooi met croutons.

Variatie: Je kunt ook paprika toevoegen en verse kruiden zoals bieslook.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *