Appel-rozijnencake
ingrediënten
  • 60 gram rozijnen
  • 40 gram bruine rum of andere alcoholische drank
  • 115 gram boter
  • 115 gram poedersuiker
  • 3 eieren
  • 130 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 3 appels
  • 2 el water
  • 60 gram abrikozenjam
  • bakpapier
  • cakevorm
bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C.
Vet het cakeblik in met boter en leg er een strook bakpapier in.
Blancheer de rozijnen 1 minuut in water. Laat ze uitlekken en wel ze dan in de rum.
Meng de boter met de poedersuiker en voeg de eieren een voor een toe en roer hier de bloem en het bakpoeder door.
Voeg de rozijnen en de rum toe.
Schil de appels en snijd de helft ervan in parten en de rest in blokken.
Doe de helft van het cakebeslag in de vorm, leg de appelparten in het midden.
Dan de rest van het beslag eroverheen. Leg de appelblokjes langs de kanten.
Bak de cake in circa 60 minuten goudbruin en gaar.
Verwarm de abrikozenjam met de 2 el water.
Haal de cake uit de vorm, verwijder het bakpapier en bestrijk de bovenkant met de jam

Bereidingstijd: 15 minuten + 60 minuten baktijd
Bron: 24Kitchen, Rudolph’s Bakery

N.B. In plaats van rozijnen te blancheren en in rum te wellen, heb ik boerenjongens gebruikt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *