Spätzle of Knöpfle is een soort pasta gemaakt van verse eieren die onderdeel uitmaakt van de keuken in Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije, Slovenië, de Elzas, Moselle en Zuid-Tirol.

ingrediënten
  • 500 gram kipfilet
  • 1 prei
  • 2 wortels
  • of neem i.p.v. losse groente wat soep- of roerbakgroente
  • 250 gram champignons
  • plantaardige olie
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl sambal oelek
  • 100 ml slagroom
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 pak verse Spätzle (of verse spaghetti, als het maar een kooktijd heeft minder dan 5 minuten)
  • 1 el gehakte peterselie
  • gerookt paprikapoeder
  • peper en evt. zout
bereiding

De kipfilet wassen, droog deppen en in blokjes snijden.
De prei en wortels schoonmaken en in fijne ringen c.q. blokjes snijden.
De olie in een hapjespan verhitten en de champignons krachtig bakken met wat paprikapoeder.
Neem ze uit de pan, voeg nog wat olie in de pan en bak de kipfiletblokjes nu ca. 2 minuten aan.
Voeg de prei en wortels toe en bak nog ca. 2 minuten.
Voeg nu de sambal en de tomatenpuree toe en fruit deze ook even.
Blus met de slagroom en de bouillon en voeg dan de spätzle of spaghetti en de gebakken champignons toe en kook dit nog ca. 4 minuten.
Breng het geheel op smaak met peper en evt. zout.

Als je geen champignons gebruikt kun je het gerecht met kaas bestrooien.
Wij hebben het alleen met de peterselie bestrooid en het was zo al erg lekker.

Uit: https://www.chefkoch.de

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *