ingrediënten
- 8 dunne schnitzels of filetlapjes
- 200 g gehakt
- 3 el ui (of geroosterde uitjes)
- 3-4 el middelscherpe mosterd
- zout, peper
- 1-2 el olie
- 1 tl bouillonpoeder
- 750 aardappelen
- 750 g broccoli
- 100 g crème fraîche
- 1 el sausbinder (maïzena)
- ¼ l melk, 1 tl boter/margarine
- nootmuskaat
- evt. peterselie voor garnering
bereiding
Het vlees wassen, drogen en plat slaan. Het gehakt met de uien mengen. Het vlees bestrijken met 2-3 el mosterd en met zout en peper bestrooien. Het gehakt daarop verdelen. Oprollen en vaststeken. In hete olie ca. 10 minuten braden onder voortdurend draaien. Blussen met een ½ l water, bouillonpoeder toevoegen en afgedekt ca. 15 minuten laten smoren.
De aardappels schillen, wassen en in zout water ca. 20 minuten koken. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen. In kokend water met wat zout in ca. 10 minuten gaar laten worden.
De rollade uit de pan nemen, warm houden. De jus met crème fraîche afmaken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Aan de kook brengen en binden. De melk verwarmen.
Aardappels afgieten, melk en boter toevoegen en tot een puree stampen. Met nootmuskaat op smaak brengen.
Broccoli afgieten.
Uit: Rezepte 02/2008
Bereidingstijd ca. 50 minuten