Pittige Linzensoep

ingrediënten
  • 2 el olie
  • 1 kleine prei
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 2 tl sambal
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik linzen Bonduelle (ca. 400 gram)
  • 1 el bloem
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 2 tl groentebouillonpoeder (of 1 blok)
  • zout, peter, zoete paprikapoeder
bereiding

Prei schoonmaken en in halve ringen snijden,
Ui en knoflook snipperen.
Olie in een grote pan verhitten en hierin de prei, ui, knoflook fruiten en daarna de paprikapoeder, tomatenpuree en sambal mee fruiten.
Met de bloem bestuiven en dit even laten meebakken.
Voeg de tomaten en een ½ liter (gekookt) water toe.
Aan de kook brengen, de bouillonpoeder en linzen toevoegen.
Ca. 15 minuten laten garen, regelmatig roeren.
Op smaak brengen met peper en evt. zout.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *