ingrediënten
- 2 el olie
- 1 kleine prei
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 2 tl sambal
- 1 el tomatenpuree
- 1 blik linzen Bonduelle (ca. 400 gram)
- 1 el bloem
- 1 blik tomatenstukjes
- 2 tl groentebouillonpoeder (of 1 blok)
- zout, peter, zoete paprikapoeder
bereiding
Prei schoonmaken en in halve ringen snijden,
Ui en knoflook snipperen.
Olie in een grote pan verhitten en hierin de prei, ui, knoflook fruiten en daarna de paprikapoeder, tomatenpuree en sambal mee fruiten.
Met de bloem bestuiven en dit even laten meebakken.
Voeg de tomaten en een ½ liter (gekookt) water toe.
Aan de kook brengen, de bouillonpoeder en linzen toevoegen.
Ca. 15 minuten laten garen, regelmatig roeren.
Op smaak brengen met peper en evt. zout.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten