ingrediënten
- 1 kleine prei
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 2 tl sambal
- 1 blik linzen Bonduelle (ca. 400 gram)
- 2 el olie
- 500 gram hoh gehakt
- 1 el bloem
- 1 blik tomatenstukjes
- 2 tl groentebouillonpoeder (of 1 blok)
- 250 gram boerenmetworst
- zout, peter, zoete paprikapoeder
bereiding
Prei schoonmaken en in halve ringen snijden,
Ui en knoflook snipperen. Worst in plakjes snijden.
Olie in een grote pan verhitten en hierin het gehakt rullen.
Prei, ui, knoflook, paprikapoeder en sambal toevoegen.
Met de bloem bestuiven en even laten meebakken.
Voeg de tomaten en een ½ liter (gekookt) water toe.
Aan de kook brengen, de bouillonpoeder, worst en linzen toevoegen.
Ca. 15 minuten laten garen, regelmatig roeren.
Op smaak brengen met peper en evt. zout.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten