Ingrediënten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 middelgrote prei
  • 1 winterwortel
  • 1 kleine knolselderie
  • 300 gr kalkoenfilet
  • 1-2 el olie
  • zout, peper
  • zoete paprikapoeder, tijm
  • 3 el groentebouillonpoeder
  • 1 laurierblad
  • 100 pasta
  • 100 gr diepvriesdoperwten
Bereiding

Knoflook schoonmaken en zeer klein snijden. Prei wassen en in fijne ringen snijden. Winterwortel en knolselderie schoonmaken en kleinsnijden.
Schnitzel wassen, droogdeppen en in stukjes snijden.

De olie in een pan verhitten en het vlees hierin krachtig aanbraden. Met zout en paprikapoeder op smaak brengen, uit de pan nemen. De groenten in het hete vet fruiten.

Groente met 1¼ liter water blussen, aan de kook brengen en de bouillonpoeder toevoegen. Afgedekt 20-25 minuten laten koken. Na ca. 15 minuten pasta, vlees en erwten aan de soep toevoegen. Met zout en peper op smaak brengen.

Bereidingstijd: ca. 50 minuten

Uit: Rezepte 7/2008

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *