ingrediënten
- 125 gr. rijst
- zout, witte peper
- 100 gr. champignons
- 1 middelgrote ui
- 1 blikje maïs (212 ml)
- 1 el olie
- 100 gr. diepvries erwten
- 100 gr. Goudse kaas
- 4 middelgrote paprika’s
- 2 el boter of margarine
- 2 el bloem
- 200 ml melk
- 1 tl bouillonpoeder
- 100 gr. roomsmeerkaas
- tijm
bereiding
Rijst koken. Champignons schoonmaken en in stukken snijden.
Ui schillen en hakken. Maïs laten uitlekken. Olie verhitten.
Ui en champignons 4 minuten hierin fruiten. Maïs en erwten toevoegen.
Met zout en peper op smaak brengen.
Kaas in stukjes snijden. Van de paprika’s een deksel afsnijden.
Schoonmaken en kern eruit snijden, wassen.
Rijst, groente en kaas mengen. Paprika’s hiermee vullen.
Op een bakblik of in een ovenschaal zetten.
Ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven (E. 175 °C/Hete lucht 150 °C) garen.
Boter in een pan verhitten, bloem hierin roeren. Onder flink roeren met een garde ¼ l water en de melk toevoegen. Aan de kook brengen en de bouillonpoeder toevoegen.
De smeerkaas hierin laten smelten.
Op smaak brengen met de tijm en eventueel zout en peper.
De saus over de vulling scheppen of apart erbij serveren.
Bereidingstijd: ca. 1 uur
Uit: Rezepte Pur 5/2009