Brussels lof

ingrediënten
  • ca. 500 gram witlof
  • ca. 200 gram ham (mooie plakken)
  • 4 dl melk
  • 40 gram bloem
  • 40 gram boter
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout, peper, nootmuskaat
bereiding

Maak de witlof schoon en snij deze, indien nodig 1 x door. Ongeveer 10 minuten laten koken en daarna afgieten en uit laten lekken.Rol elk stronkje in een plak ham en leg deze in een ingevette ovenschaal. Maak een roux van de overige ingrediënten door de boter in de pan te verhitten en direct de bloem toe te voegen en dan erg goed roeren met een garde. In gedeelten de melk toevoegen en blijven roeren. Degeraspte kaas toevoegen en laten smelten. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. De saus over de witlof schenken en in het midden van de oven plaatsen.
Ca. 30 minuten op 250 °C

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *