ingrediënten
- 1 zak gesneden boerenkool van 400 gram
- zout, peper
- 3 middelgrote uien
- 4 braadworstjes
- 1 tl bouillonpoeder
- 750 gram aardappelen
- 125 ml melk
- 2 el boter
- nootmuskaat
- crème fraîche
- 2 el milde grove mosterd
bereiding
Schil de aardappelen was en kook deze met zout ca. 20 minuten. Afgieten, met melk en boter pureren, op smaak brengen met nootmuskaat en in de ingevette ovenschaal verdelen.
Schil de uien, snipper er een en snijd de andere 2 in partjes.
Haal de worst in mooie porties uit het vel. Braad dit in een pan met de uienpartjes. Daarna uit de pan halen en de uiensnippers in deze pan bakken.
De boerenkool, 125 ml water en bouillonpoeder toevoegen en dit samen ca. 10 minuten laten garen. Dan het vlees-uienmengsel toevoegen. Met zout en peper op smaak brengen en over de puree verdelen.
De crème fraîche en de mosterd door elkaar roeren en over de schotel verdelen.
De schotel in een voorverwarmde oven (E. 200°C, hetelucht 175°C) ca. 30 minuten.