Stappenplan voor bereiden Beef Wellington à la Gordon Ramsey….
© Foto’s en tekst Sven Langeberg | |
---|---|
Blend 500g champignons, en voeg een groot glas water toe (blend makkelijker) | |
Kook je papje van champignons droog | |
Maak een gehaktrol met ei, kruiden naar keuze en paneermeel van ca. 250g gehakt | |
Bedek huishoudfolie met ham naar keuze. Groot genoeg om je gehaktrol mee in te pakken. Braad het gehakt goed aan zodat het vorm behoudt, ca 5 min | |
Besmeer de ham met champignon papje | |
Smeer aangebraden vlees in met grote eetlepel mosterd | |
Plaats vlees op ham | |
Stevig oprollen en kwartiertje vorm aan laten nemen | |
In aluminiumfolie behoudt het makkelijker vorm | |
Smeer vier bladerdeegplakjes in met losgeklopt eigeel. Pak de rol uit, en pak deze weer in, in het bladerdeeg. Verpak dit weer ca. 15. minuten voor de vorm, of plaats in de koelkast voor latere bereiding | |
Plaats rol op bakpapier, daarna in een op 200ºC voorverwarmde oven | |
30 minuten op 200ºC in de oven | |
Et voilà! Geïnspireerd door Gordon Ramsey, die heel sympathiek is in z’n show: No f*** words used ! Errug lekker ook 🙂 | |
Geserveerd met spinazie, ei en krieltjes gebakken in knoflookolie 😉 Smakelijk! |