appel kaneel cake
ingrediënten
  • 200 gram (vloeibare) boter
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzendbakmeel
  • 2 appels
  • 1½ el kaneel
  • scheutje kaneel- of sinaasappellikeur
bereiding

Klop in een kom de boter en de suiker tot een smeuïge crème.
Klop de eieren er een voor een door, pas het volgende ei toevoegen als het vorige geheel opgenomen is.
Zeef het meel met de kaneel boven de kom en spatel dit snel en luchtig door het mengsel.
Voeg de in stukjes gesneden appel erdoor voeg een scheutje likeur toe. Doe het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
Bak de cake in ca. 1¼ uur in een voorverwarmde oven (150 °C) gaar.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *