ingrediënten
- 1 blik abrikozen (425 ml)
- 2 el amandelschaafsel
- 3 eidooiers (M)
- 3-4 el suiker
- schilrasp van een citroen
- 250 gram mascarpone
- 3-4 el sinaasappelsap
- 2 el sinaasappellikeur
- 16 lange vingers
bereiding
Laat de abrikozen uitlekken. Rooster het amandelschaafsel in een anti-aanbakpan zonder vet goudbruin. Uit de pan nemen en af laten koelen.
Eidooiers, suiker en citroenrasp met de mixer tot een crèmige massa slaan.
Mascarpone lepel voor lepel toevoegen.
Abrikozen in stukken snijden. Sinaasappellikeur en -sap mengen.
Snij de lange vingers in stukken.
Verdeel in 4 glazen elk 2 el mascarponecrème, hierop 4 stukjes lange vingers leggen. Bedruipen met 2 el likeurmengsel. Hierop weer crème, abrikozen en lange vingers met likeurmengsel en dan als laatste nog een beetje crème.
De tiramisu minstens 2 uren in de koelkast laten staan. Voor het serveren met de geroosterde amandelen bestrooien.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Uit: Rezepte Pur 11/2011