Pindasoep

ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 prei 1 stukje winterwortel
  • 3 el bloem
  • ca. 300 gram pindakaas
  • kipfilet
  • kippenbouillon (evt. tablet)
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl sambal
  • 1 scheutje ketjap
  • 1 el tomatenpuree
  • 125 gram taugé
  • melk
bereiding

Maak de groente schoon en snipper en snijd dit fijn. Snijd de kipfilet klein. Maak eventueel de taugé schoon.
Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en de kipfilet gedurende 3 minuten.
Roer hier de kerriepoeder, de bloem en de pindakaas door. Verdunnen met wat melk of bouillon, goed roeren zodat het niet aanbrandt, tot een mooie romige soep ontstaat.
Voeg de overige ingrediënten toe en proef. Voeg naar smaak peper en sambal toe.

Lekker met gefruite uitjes en kroepoek.

Eigen variatie op 2 bestaande recepten.